Front-end

 • Janita Top

 • webdeveloper

Back-end en front-end ontwikkeling: wat houdt dat in?

De techniek van een website bestaat uit een back-end en een front-end gedeelte. De back-end is het deel van het systeem dat je als bezoeker niet ziet: de server, database en scripts die alles in werking stellen. De front-end is het gedeelte waar de bezoeker mee te maken krijgt: de vormgeving en de interactie. Hieronder valt ook de gebruiksvriendelijkheid. Zijn de teksten goed leesbaar op verschillende soorten schermen, zijn buttons goed herkenbaar en gemakkelijk aan te klikken?

De front-end ligt als het ware over de back-end heen. Het is dus mogelijk om de basistechniek van de site niet te veranderen, maar de vormgeving wel. Bij sommige websites worden front-end en back-end door dezelfde persoon gedaan, maar vaak ook worden deze taken verdeeld onder meerdere ontwikkelaars met hun eigen specialisatie.

Front-end diensten

Wilt u alleen de front-end van uw website aanpassen? Bijvoorbeeld een andere vormgeving of een nieuw WordPress thema? Ook dan staan we voor u klaar. Neem voor meer informatie contact op met janita@hetontwerpcentrum.nl.

Zie ook:

 • Hulp bij WordPress: training en advies
  Het ontwerpcentrum biedt u hulp bij uw WordPress site met een training of advies op maat.
 • Onderhoud en support
  Uw website up-to-date, snel en veilig houden? Wij zorgen voor een goed technisch onderhoud na oplevering van uw nieuwe site.
 • Optimalisatie mobiel
  Is uw website geschikt voor mobiel? Uw bezoeker verwacht van wel… Het Ontwerpcentrum helpt graag de benodigde aanpassingen door te voeren voor een optimale mobiele gebruikerservaring.
 • WordPress
  WordPress: wat is het precies en wat kun je ermee doen? Wij zorgen voor de gewenste opties en uitstraling van uw eigen WordPress site.